uphealth

بهداشت و سلامت

درمان خانگی کیست مویی کمر “تخلیه چرک” ممکن است؟

 


 

استفاده از دارو و درمان خانگی کیست مویی برای کاهش علائم بیماری مورد استفاده قرار می‌گیرد. خصوصا بیمارانی که از عمل جراحی کیست مویی هراس دارند به دنبال درمان یا کاهش علائم بیماری در خانه هستند. اقداماتی وجود دارد که با انجام آن‌ها، علائم شما بطور موقت کاهش می‌یابد. در ادامه به بررسی نکاتی که می‌توانید برای درمان خانگی کیست مویی امتحان کنید، می‌پردازیم:

تخلیه چرک کیست مویی در خانه ممکن است؟

به هیچ عنوان نباید سعی کنید تخلیه چرک کیست مویی را در خانه انجام دهید، زیرا فقط پزشک متخصص با ایجاد برش، می‌تواند عفونت سینوس و مواد زائد را بطور کامل تخلیه کند. ترکیدن کیست مویی در خانه علاوه بر اینکه درد زیادی را برایتان ایجاد می‌کند، به دلیل ایجاد زخم روی ناحیه احتمال گسترش عفونت را هم افزایش می‌دهد.

کیست مویی کمر از بیماری‌های دردناک ناحیه نشیمنگاه است، که به شکل کیسه‌ای متشکل از مو و مواد زائد در زیر پوست ایجاد می‌شود. این عارضه معمولاً در ناحیه پایین دنبالچه ایجاد شده و دلایل گوناگونی برای ابتلا به آن در فرد وجود دارد. کیست مویی معمولا در مردان و جوانان شایع تر از دیگر گروه‌ها می‌باشد.

بهترین راه‌های درمان خانگی کیست مویی

همان طور که در قسمت قبل هم اشاره شد، این عارضه را نمی‌توان با استفاده از داروهای شیمیایی و خانگی درمان نمود، بلکه درمان کیست مویی با لیزر و جراحی کیست مویی امکان پذیر است. اما استفاده از داروهای طبیعی و خانگی می‌تواند در کاهش علائم ناشی از این بیماری از جمله درد و عفونت موثر باشد.

سیر

سیر خواص بیشماری دارد، و بی شک در فرآیند درمان موثر است. سیر با دارا بودن خاصیت آنتی بیوتیکی و ضد قارچی سیستم ایمنی بدن را تقویت نموده و به درمان این بیماری می‌پردازد. برای استفاده از این ماده لازم است یک یا چند حبه سیر را له نموده و برای چند دقیقه بر روی کیست قرار دهید. جهت اثر بخشی این درمان را به مدت یک هفته و روزی یکبار تجدید نمایید.

درمان کیست مویی در خانه با زردچوبه

زردچوبه دارای خواص ضد التهابی است، و قادر است درد، عفونت و التهاب را کاهش دهد. برای استفاده از این ماده جهت درمان کیست مویی لازم است مقداری زردچوبه را با آب یا شیر مخلوط نموده و خمیری را تهیه کنید، خمیر زردچوبه تا زمانی که خشک شود باید روی پوست باقی مانده و سپس شسته شود. این روش درمان را باید دوبار در روز و به مدت چند هفته ادامه دهید.

آلوئه ورا

آلوئه ورا یک درمان قوی و موثر در از بین بردن علائم این عارضه مثل درمان درد و تورم ناشی از آن می‌باشد. این گیاه دارای خواص ضد آنتی باکتریال می باشد. برای استفاده از این روش درمانی یک برگ از آلوئه ورا را تهیه نموده و ژل آن را خارج کنید و مدت 20 دقیقه بر روی ناحیه قرار داده و سپس بشویید. این درمان خانگی کیست مویی را باید حداقل 4 مرتبه در روز تکرار کنید.

عسل برای درمان خانگی کیست مویی

عسل ماده ای فوق العاده قوی می‌باشد که دارای خواص ضد التهابی و ضدعفونی کننده است. برای درمان این بیماری با استفاده از عسل، باید مقدار عسل خالص را تهیه نموده و بر روی کیست بزنید و یا اینکه می‌توانید یک قاشق عسل را در آب گرم حل نموده و بنوشید.

نمک

نمک خواص بیشماری دارد و در کاهش التهاب و سوزش ناشی از کیست بسیار مفید است،برای این منظور می‌دتوانید از حمام آب و نمک استفاده کنید در واقع مقداری نمک را به وان آب گرم اضافه نموده و برای مدت چند دقیقه در آب بنشینید.

 

 

+ نوشته شده در دوشنبه 4 دی 1402ساعت 22:06 توسط ghazalpanah |

درمان شقاق با لیزر “راه قطعی” + مراقبت قبل و بعد لیزر فیشر

 لیزر شقاق

اگر راه‌های گوناگون درمان شقاق را امتحان کرده‌اید اما هنوز هم درگیر عود مجدد بیماری هستید، روش لیزر شقاق مقعد یک روش سریع و سرپایی برای رهایی از این عارضه است. لیزر فیشر یک درمان موثر، بی خطر و بدون عوارض جانبی است که در ادامه بطور دقیق به بررسی مزایا و معایب آن می‌پردازیم:

اگر چندمورد از شرایط زیر را دارید، به احتمال زیاد شما کیس درمان شقاق با لیزر هستید:

  • داشتن فیشر مزمن و مقاوم به سایر درمان‌های دارویی و خانگی
  • درد شدید و غیر قابل تحمل
  • خونریزی زیاد و تکرار شونده
  • ترس از عمل و تیغ جراحی
  • نیاز به بهبودی سریع

بیماری شقاق یا زخم مقعد (anal fissure) به دلیل ایجاد شکاف و پارگی در پوست مقعد، درد و ناراحتی زیادی برای بیمار ایجاد می‌کند و نیاز به درمان فوری دارد. اگر زخم شما جزئی است و به تازگی ایجاد شده، بعضی از اقدامات خود مراقبتی می‌تواند به درمان شقاق کمک کند اما همیشه هم اینطور نیست و ممکن است نیاز به جراحی و لیزر باشد.بهترین راه درمان سریع و قطعی شقاق (فیشر)

بهترین راه درمان شقاق چیست؟ منظور از بهترین درمان، روشی است که بیشترین اثربخشی و کمترین عوارض را داشته باشد و خیلی سریع انجام شود. برای تعیین بهترین راه درمان، مراجعه به پزشک یکی از گام‌های بسیار مهم است. چون در وهله اول باید شدت پیشرفت (فیشر حاد یا مزمن) و عمق پارگی مقعد بطور کامل بررسی شود تا بر اساس آن نوع درمان تعیین شود.

021-88870896

دریافت وقت تلفنی برای درمان شقاق

از آنجایی که نشانه‌های بیماری شقاق گاهاً مشابه هموروئید است، توصیه می‌کنیم تشخیص دقیق و قطعی را به عهده دکتر بگذارید. بعد از مراجعه به دکتر شقاق و ارائه سوابق بیماری و انجام معاینات لازم، گزینه‌های مناسب برای درمان زخم شقاق مقعد پیشنهاد خواهد شد. البته انتخاب روش درمان فیشر به ترجیح بیمار هم بستگی دارد.

یکی از اصلی‌ترین دلایل شقاق و زخم مقعد را می‌توان خشکی مدفوع و یبوست دانست که باعث وارد آمدن فشار بیش از حد به دیواره مقعد و ایجاد پارگی می‌شود. بنابراین نباید اجازه دهید که یبوست شما طولانی شود، چون عوارض زیادی به همراه دارد.

مراحل درمان شقاق مقعد با لیزر و بدون جراحی

چرا درمان شقاق با لیزر چرا جایگزین جراحی شده؟ زیرا یک روش امن است که بیماران طی آن، کمترین میزان درد و عوارض را تجربه می‌کنند. لیزر به عنوان جدیدترین متد کم تهاجمی برای درمان شقاق بدون جراحی است که در کمتر از 30 دقیقه در کلینیک و سرپایی انجام می‌شود. بی شک همه بیماران از اتاق عمل و تیغ جراحی واهمه دارند و ترجیح می‌دهند روش‌های آسان‌تری را برای درمان بیماری خود انتخاب کنند.

 

درمان شقاق مقعد با لیزر و بدون جراحی

+ نوشته شده در شنبه 25 آذر 1402ساعت 14:36 توسط ghazalpanah |

درباره هموروئید

 

هموروئید درد رایجی است که میتواند بصورت تورم و پرخون شدن رگ های دیواره داخلی مقعد (بواسیر داخلی) و یا به شکل برآمدگی در زیر پوست اطراف مقعد (بواسیر خارجی) ایجاد شود. حدود نیمی از بزرگسالان تا سن 50 سالگی به این عارضه مبتلا شده و حداقل یکی از علائم آن را بصورت خارش، درد یا خون ریزی مقعدی تجربه می‌کنند.


باید بدانید که عروق بواسیری بطور طبیعی در کانال مقعد وجود دارند و وظیفه آنها خونرسانی است. این عروق زمانی به بیماری تبدیل می شوند که به دلیل افزایش خون دچار تورم یا پارگی شوند.

مسئله مهمی که ذهن بیماران را درگیر می‌کند، انتخاب بهترین راه درمان بواسیر است. افراد مبتلا به این عارضه علاوه بر احساس خجالت، به دلیل ترس از جراحی خیلی دیر برای درمان اقدام می‌کنند و باعث پیشرفته شدن بیماری و سخت تر شدن مراحل درمان می‌شوند. اما برای درمان بواسیر چه باید کرد؟

 

کلینیک پایتخت


هموروئید چیست؟


علائم بواسیر


علت هموروئید


دکتر هموروئید


عمل بواسیر


درمان هموروئید


درد بواسیر


درمان بواسیر خارجی


درمان خانگی هموروئید


درمان بواسیر با لیزر

 

+ نوشته شده در يکشنبه 28 اسفند 1401ساعت 21:21 توسط ghazalpanah |

آیا شقاق با دارو درمان می‌شود؟

 درمان شقاق با دارو

 

شقاق مقعدی شایع است و تصور می‌شود که از هر ۱۰ نفر، یک نفر در مقطعی از زندگی خود به این بیماری مبتلا می‌شود. هر کسی ممکن است دچار شقاق مقعدی شود، از جمله کودکان، اما در افراد ۱۵ تا ۴۰ ساله شایع‌تر است.

شقاق مقعدی در پوست پوشاننده مقعد و رکتوم، درست در داخل یا دهانه مقعد ایجاد می‌شود. زخم‌ها معمولا در دیواره پشتی مقعد ایجاد می‌شوند، اما گاهی اوقات می‌توانید یک شکاف را در جلو یا حتی هر دو را با هم داشته باشید.

اگر شقاق مقعدی کمتر از شش هفته داشته باشید، به آن شقاق مقعدی حاد می گویند. اگر بیش از شش هفته طول بکشد، به عنوان شقاق مزمن مقعد شناخته می‌شود.

ممکن است شقاق خود به خود و با رعایت برخی نکات بهبود یابد، اما پوست تازه بهبود یافته احتمالاً برای مدتی ضعیف‌تر می‌شود و بنابراین ممکن است این عارضه به راحتی عود کند، به‌ویژه اگر علت شقاق بطور کامل درمان نشود.

خود مراقبتی

چندین تکنیک مراقبت از خود وجود دارد که می‌تواند به افزایش سهولت دفع مدفوع کمک کند. اینها به ترمیم پوست پس از وقوع فیشر مقعدی کمک می‌کنند و از عود شقاق مقعدی جلوگیری می‌کند. نکات خودمراقبتی برای بهبود افرادی که دچار شقاق مقعدی هستند یا در حال بهبودی هستند، عبارتند از:

مراقبت خانگی شقاق

  • افزایش دریافت فیبر غذایی با مصرف بیشتر میوه، سبزیجات و غلات کامل، در صورت لزوم با مکمل های فیبر
  • با نوشیدن آب کافی هیدراته بمانید
  • اجابت مزاج بدون تأخیر در هنگام بروز اضطرار
  • هر روز حداقل ۳۰ دقیقه به طور منظم ورزش کنید
  • از تماس محصولات معطر یا حاوی الکل که با مقعد تماس دارند خودداری کنید
  • پرهیز از داروهایی که باعث یبوست می‌شوند
  • برای چند هفته به طور منظم از یک ملین ملایم استفاده کنید تا شقاق بهبود یابد
  • علاوه بر این، اگر علت شناخته شده ای برای شقاق مقعدی، مانند یبوست وجود داشته باشد، باید برای جلوگیری از عود، آن را برطرف کرد.

مسکن درد

مشکل سازترین علامت همراه با شقاق مقعدی درد است، به ویژه هنگام دفع مدفوع.

  • مسکن‌های ساده مانند پاراستامول یا ایبوپروفن ممکن است برای تسکین درد شقاق مقعدی مفید باشند.
  • علاوه بر این، درد دفع مدفوع ممکن است با خیساندن ناحیه با نشستن منظم در یک حمام سیتز گرم، ۲ تا ۳ بار در روز، تا حد زیادی کاهش یابد تا گرما بتواند عضلات اسفنکتر مقعد را شل کند.
  • پس از رفتن به توالت، بهتر است از صابون روی ناحیه مقعدی که می‌تواند باعث تحریک زخم شقاق شود، خودداری کنید. در عوض، از آب گرم و گاز نرم برای تمیز کردن ناحیه استفاده کنید.

 

سایر داروها و پماد‌ها

در برخی موارد، ممکن است داروهای دیگری برای تسکین علائم و بهبودی تجویز شود. این ممکن است شامل موارد زیر باشد:

ملین‌ها: اینها ممکن است ملین‌های حجیم باشند که حجم و نرمی مدفوع را افزایش می دهند یا ملین‌های فیبر. آنها به نرم شدن مدفوع و ایجاد دفع منظم مدفوع کمک می‌کنند. بنابراین می‌توانند از یبوست که ممکن است باعث ایجاد شقاق مقعدی شود، جلوگیری کنند.

پماد گلیسریل تری نیترات: ممکن است روی مقعد استفاده شود تا جریان خون در رگ‌های خونی را افزایش دهد، که باعث بهبود شقاق می‌شود.

ژل بی حس کننده موضعی: ممکن است روی مقعد اعمال شود تا ناحیه قبل از دفع مدفوع بی حس شود و از اسپاسم عضلات اسفنکتر مقعد که دفع را دشوارتر و دردناک تر می‌کند، جلوگیری کند.

پماد آنتی فیشر: پماد آنتی فیشر موثرترین و بهترین پماد برای شقاق مقعدی است. این دارو با استفاده از داروی گیاهی دارمازو و عصاره بابونه تولید شده است. گیاه دارویی دارمازو با دارا بودن ماده‌ای به نام تانیک اسید دارای خاصیت قابض بوده و عصاره بابونه دارای خواص ضد التهابی و ضد اسپاسم است. این دارو مناسب ترین انتخاب برای درمان زخم‌های مخاطی است.

پماد ام جی: این پماد شقاق محبوب با استفاده از عصاره گیاهان تولید شده و مهمترین خاصیت آن، از بین بردن التهاب و باکتری‌ها است. پماد ام جی مخصوص درمان زخم‌های مقعدی تولید می‌شود و مصرف آن در درمان انواع مشکلات مقعدی از جمله خونریزی، درد، خارش و سوزش موثر است. بهتر است برای مصرف این دارو با پزشک مشورت نمایید اما در حالت کلی دستور مصرف پماد ام جی دو بار در روز به مدت دو هفته است.

کرم‌های استروئیدی: که روی آن ناحیه استفاده می‌شود ممکن است تورم و خارش شدید را کاهش دهد و به بیمار کمک کند راحت‌تر شود. اینها نباید بیشتر از یک هفته استفاده شوند.

داروهای مسدودکننده کانال کلسیم: مانند دیلتیازم را می‌توان به صورت موضعی روی مقعد استفاده کرد تا ماهیچه‌های اسفنکتر را شل کند و خون رسانی به ناحیه را افزایش دهد.

تزریق سم بوتولینوم: برای فلج کردن عضلات اسفنکتر و جلوگیری از اسپاسم عضلانی برای بهبود بهبود مفید است.

عمل جراحی

در حالی که اکثر بیماران برای شقاق مقعدی نیازی به جراحی ندارند، اما برای موارد مزمن زمانی که سایر روش‌ها نتوانسته‌اند بهبودی ایجاد کنند، توصیه می‌شود. جراحی بسیار موثر است و بیش از ۹۰ درصد بیماران نتایج بلندمدت مثبتی را گزارش می‌کنند. با این حال، با خطر کمی از عوارض مانند بی اختیاری روده نیز همراه است. ممکن است از چندین تکنیک مختلف جراحی استفاده شود:

فیشرکتومی: این شامل بریدن پوست آسیب دیده اطراف شقاق مقعدی شماست. جراح شما ممکن است به شما پیشنهاد کند که این کار را در کنار تزریق بوتاکس انجام دهید.

اسفنکتروتومی داخلی جانبی: یک نوع جراحی است که شامل بریدن ماهیچه‌های اسفنکتر در پایین بدن شما می‌شود. این تنش اطراف مقعد شما را آزاد می‌کند و به شقاق اجازه می‌دهد بهبود یابد. پزشک شما معمولاً این را تنها پس از اینکه سایر درمان‌ها از جمله بوتاکس را امتحان کردید، پیشنهاد می‌کند.

فلپ های پیشرفته مقعدی: این شامل برداشتن پوست سالم از پوشش مقعد و استفاده از آن برای جایگزینی پوست آسیب دیده در شقاق است. ممکن است آن را همزمان با اسفنکتروتومی یا پس از آن انجام دهید، اگر بیماری شما هنوز بهبود نیافته است.

لیزر شقاق: یک روش نوین است که با استفاده از اشعه لیزر زخم مقعد را ترمیم می‌کنند و بدون بیهوشی انجام می‌شود. درمان شقاق با لیزر کم عارضه‌ترین نوع درمان این بیماری است.

پیگیری

اکثر بیماران بسته به شدت شقاق مقعدی و تکنیک مورد استفاده برای درمان، چندین هفته پس از درمان نیاز به مراجعه به پزشک برای بررسی وضعیت بیماری دارند.

تصمیمات درمانی آینده در صورت نیاز، به صورت موردی و با توجه به علائم و درمان‌های قبلی بیمار اتخاذ می‌شود. مراقبت مداوم برای فیشر مقعدی شدید مهم است زیرا احتمال عود زیاد است.

آیا شقاق با دارو درمان می‌شود - نیوز اسکای

+ نوشته شده در يکشنبه 7 اسفند 1401ساعت 1:29 توسط ghazalpanah |

شقاق مقعدی چرا ایجاد می‌شود و چگونه آن را درمان کنیم؟

 شقاق مقعدی ایجاد نوعی پارگی یا زخم در پوشش مقعد است. این پارگی به طور معمول در یک حلقه دایره‌ای از عضله به نام اسفنکتر داخلی مقعد گسترش می‌یابد. اگر کمتر از شش هفته از ایجاد زخم گذشته باشد، شقاق حاد است و ممکن است بصورت خود به خود یا استفاده از دارو و پماد فیشر بهبود یابد. اما در صورتی که بیشتر از شش هفته از شروع بیماری گذشته باشد شقاق مزمن است و نیاز به دخالت پزشکی دارد.

هنگامی که یک شقاق ایجاد می‌شود، اسفنکتر داخلی مقعد به طور معمول دچار اسپاسم می‌شود و باعث جدا شدن بیشتر پارگی، محدود شدن جریان خون در ناحیه، اختلال در بهبودی و ایجاد درد می‌شود.

هیچ تخمین قابل اعتمادی از فراوانی شقاق مقعدی در جمعیت عمومی وجود ندارد. برخی مطالعات نشان می دهد که از هر پنج نفر یک نفر در طول زندگی خود دچار شقاق می شود. این ممکن است دست کم گرفته شود زیرا برخی از افراد ممکن است به دلایل مختلف مثل خجالت و ترس از مراجعه به پزشک پرهیز کنند.

تشخیص شقاق مقعدی

شقاق یا فیشر مقعدی معمولاً بر اساس علائمی که در بالا توضیح داده شد و معاینه فیزیکی قابل تشخیص است. معاینه فیزیکی شامل جدا کردن آرام باسن است که امکان بررسی ظاهری ناحیه اطراف مقعد را فراهم می‌کند. این عارضه بیشتر در قسمت بالایی یا پایینی سوراخ مقعد ایجاد می‌شود. شقاق‌هایی که در مکان‌های دیگر قرار دارند، بیشتر با یک اختلال زمینه‌ای (مثلاً بیماری کرون) مرتبط هستند.

در تشخیص اولیه شقاق یا فیشر مقعد، اغلب می‌توان از معاینه رکتوم (وارد کردن انگشت دستکش دار در مقعد) یا آنوسکوپی (قرار دادن یک ابزار کوچک برای مشاهده کانال مقعدی) اجتناب کرد.

این معاینات می‌تواند باعث افزایش درد شود و اغلب برای ایجاد یک تشخیص موقت بر اساس شرح حال و معاینه بصری ضروری نیست. اگر این نگرانی وجود داشته باشد که وضعیت پزشکی دیگری ممکن است در ایجاد شقاق نقش داشته باشد، ممکن است ارزیابی بیشتری لازم باشد.

اگر تشخیص قطعی نباشد، معمولاً سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی توصیه می‌شود، به خصوص اگر خونریزی مقعدی وجود داشته باشد. کولونوسکوپی در بیماران ۵۰ سال و بالاتر ترجیح داده می‌شود و همچنین می‌تواند برای غربالگری سرطان کولورکتال استفاده شود. در بیماران جوان‌تر که هیچ فاکتور خطری برای سرطان کولورکتال یا بیماری‌های روده ندارند، سیگموئیدوسکوپی ممکن است کافی باشد.

درمان شقاق یا فیشر مقعد

افرادی که دارای شقاق مقعدی تازه هستند ممکن است این بیماری را بدون درمان پزشکی برطرف کنند، اگرچه میزان بهبودی بالاتر با درمان توسط پزشک همراه است. افرادی که دارای شقاق مزمن مقعد هستند نمی‌توانند بیماری خود را بدون مداخله پزشکی درمان کنند. روش‌های درمان شقاق به شرح زیر است:

درمان دارویی

درمان اولیه دارویی است و با هدف از بین بردن یبوست، نرم شدن مدفوع و کاهش اسپاسم اسفنکتر مقعدی انجام می‌شود. البته برخی از بیماران ممکن است بهبود پیدا نکنند یا عود مکرر داشته باشند.

استفاده از داروهای ملین تحت نظر پزشک متخصص یا پمادهای مخصوص شقاق یا فیشر می‌تواند به بهبود و درمان این عارضه کمک کند. برخی از پمادهایی که برای فیشر تجویز می‌شود شامل موارد زیر است:

  • پماد آنتی فیشر
  • پماد دیلتیازم
  • نیتروگلیسیرین
  • پماد تتراسایکلین
  • ام جی
  • لیدوکائین

درمان پزشکی شقاق مقعد

برخی از روش‌های پزشکی درمان شقاق به صورت سرپایی انجام می‌شود اما برخی دیگر نیاز به بستری شدن و گذراندن دوران نقاهت طولانی دارد که در ادامه با آن‌ها آشنا خواهید شد:

تزریق سم بوتولینوم: سم بوتولینوم یک سم عصبی است که توسط یک باکتری به نام کلستریدیوم بوتولینوم تولید می‌شود. این دارو به طور موقت عضلات را تا سه ماه فلج می کند و می توان آن را بدون بیهوشی یا آرامبخش به عضله اسفنکتر داخلی مقعد و در مطب تزریق کرد. بوتولینوم می تواند باعث بی اختیاری موقت و خفیف مقعدی (نشت گاز یا مدفوع) در برخی بیماران شود. این روش از معمولاً برای بیمارانی که به درمان موضعی پاسخ نمی دهند اختصاص داده می شود.

درمان قطعی شقاق با لیزر: اگر یک دوره درمان دارویی و خانگی بر روی فردی که مبتلا به فیشر است موثر نباشد، بهترین روش درمان شقاق با لیزر یا جراحی سنتی است.

برای درمان قطعی و سریع این بیماری بوسیله لیزر یک برش جزئی روی عضله اسفنکتر ایجاد می‌شود تا از حالت انقباض خارج شود. در روش لیزر شقاق که با بی حسی موضعی و بدون بیهوشی انجام می‌شود، زخم شقاق هم با اشعه لیزر ترمیم می‌شود. امروزه روش لیزر درمانی به دلیل کم بودن عوارض با استقبال گسترده‌ای مواجه شده است.

عمل لیزر شقاق باعث بهبودی سریع و رفع فوری درد می‌شود و بعد از جراحی فرد می‌تواند بدون نیاز به بستری شدن به امور روزمره خود بپردازد و حتی می‌تواند حمام و رانندگی کند.

اگر به دنبال اطلاعات جامع تر و همچنین مزایای روش درمان شقاق با لیزر در مقایسه با سایر روش‌ها هستید، به لینک مربوطه مراجعه کنید.

جراحی شقاق: روش‌های جراحی عموماً برای افرادی که علائمی دارند که علی‌رغم درمان دارویی حداقل یک تا سه ماه ادامه داشته‌اند، اختصاص دارد. روش انتخابی عمل اسفنکتروتومی داخلی جانبی نامیده می‌شود که با برش این عضله، اسفنکتر داخلی مقعد را شل می‌کند.ش

این به طور کلی به عنوان یک روش سرپایی انجام می‌شود و در عین حال بیهوشی عمومی برای بیمار ارائه می‌شود. درد ناشی از اسفنکتروتومی معمولاً خفیف است و اغلب کمتر از درد خود شقاق است. بیماران اغلب در عرض یک هفته تا دو هفته به فعالیت عادی باز می‌گردند.

+ نوشته شده در جمعه 9 دی 1401ساعت 15:16 توسط ghazalpanah |

چگونه خود را از ابتلا به زگیل تناسلی محافظت کنیم؟

 

زگیل تناسلی نتیجه یک عفونت ویروسی با نام HPV است که از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود. زگیل‌ها توده‌های گوشتی کوچک، برجستگی‌ها یا تغییرات پوستی هستند که در اطراف ناحیه تناسلی، مقعد و گلو ظاهر می‌شوند.

بیشتر زگیل‌های تناسلی قابل مشاهده توسط ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) نوع ۶ و ۱۱ ایجاد می‌شوند. ویروس اچ پی وی بیش از ۱۰۰ تایپ گوناگون دارد که فقط برخی از آنها به زگیل منجر می‌شوند. همچنین برخی از آنها به ندرت باعث ایجاد مشکلات جدی برای سلامتی می‌شوند. تخمین زده می‌شود که بیش از ۵۰ درصد از افراد فعال جنسی ۱۵ تا ۴۹ ساله به ویروس زگیل تناسلی آلوده شده اند.

طبق گفته کلینیک پایتخت از آنجایی که این بیماری به شدت سرایتی است، معمولا با اولین تماس جنسی سریعاً به بدن فرد منتقل می‌گردد و به دنبال آن زائده‌هایی در اطراف ناحیه تناسلی و مقعد به وجود می‌آید. آمار ابتلا به زگیل تناسلی مردان و زنان روز به روز در حال افزایش است و مبتلایان به دنبال راه‌های درمان سریع این عارضه هستند.

زگیل‌های تناسلی به صورت جداگانه یا خوشه ای تشکیل می‌شوند و معمولاً به رنگ پوست یا کمی تیره‌تر هستند. زائده‌های زگیل معمولا کوچکتر از ۵ میلیمتر هستند، اگرچه گاهی اوقات به توده‌های بزرگ تبدیل می‌شوند. برخی از زگیل‌های تناسلی آنقدر کوچک هستند که نمی توانید آنها را ببینید.

محل ایجاد زگیل تناسلی مردان و زنان

در زنان، زگیل‌ها معمولا در داخل یا اطراف واژن، روی دهانه رحم یا اطراف مقعد ایجاد می‌شوند. زنان بیشتر از مردان مستعد ابتلا به زگیل تناسلی هستند و اگر به موقع برای تشخیص و درمان اچ پی وی اقدام نکنند، احتمال ابتلا به سرطان دهانه رحم در آنها وجود دارد. شایع‌ترین مکان‌های ایجاد زگیل تناسلی در زنان عبارتند از:

  • اطراف فرج (دهانه واژن) که در ۲ مورد از ۳ مورد زگیل تناسلی رخ می‌دهد
  • در داخل واژن که در ۱ مورد از ۳ مورد رخ می‌دهد
  • بین واژن و مقعد که در ۱ مورد از ۳ مورد رخ می‌دهد
  • در اطراف مقعد که در ۱ مورد از ۴ مورد رخ می‌دهد
  • روی دهانه رحم (گردن رحم) که در ۱ مورد از ۱۰ مورد رخ می‌دهد
  • در دهانه مجرای ادرار که در ۱ مورد از ۲۵ مورد رخ می‌دهد

زگیل تناسلی در مردان هم ممکن است در نوک آلت تناسلی، اطراف مقعد یا روی کیسه بیضه، ران یا کشاله ران نمایان شود. محل ایجاد زگیل تناسلی در مردان به ترتیب اولویت عبارتند از:

روی ساقه آلت تناسلی، معمولا درست زیر پوست ختنه گاه، که در حدود نیمی از موارد رخ می‌دهد

در اطراف مقعد که در ۱ مورد از ۳ مورد رخ می‌دهد

روی گلن (سر آلت تناسلی) که در ۱ مورد از ۱۰ مورد رخ می‌دهد

داخل مجرای ادرار که در ۱ مورد از ۱۰ مورد رخ می‌دهد

زیر پوست ختنه گاه، که در ۱ مورد از ۱۲ مورد رخ می‌دهد

بین مقعد و کیسه بیضه (کیسه ای که حاوی بیضه ها است) که در حدود ۱ مورد از ۳۰ مورد رخ می‌دهد

روی کیسه بیضه، که در ۱ مورد از ۱۰۰ مورد رخ می‌دهد

کدام اچ پی وی‌ها می توانند باعث سرطان شوند؟ از حدود صد ویروس اچ پی وی که می‌تواند انسان را آلوده کند، ۱۳ مورد به عنوان عامل سرطان شناخته شده است. مهم‌ترین ویروس‌های پرخطر HPV تایپ ۱۶ و ۱۸ هستند.

علائم ظاهری زگیل تناسلی

برخی از افراد مبتلا به عفونت HPV دچار زگیل قابل مشاهده نمی‌شوند، این بدان معنی است که شما ممکن است ندانید که آیا خودتان یا شریک زندگیتان این ویروس را دارید یا خیر؟

علائم ظاهری زگیل تناسلی می‌تواند از ۶ ماه تا یک سال پس از تماس با ویروس رخ دهد. ممکن است متوجه رشدهای کوچک و گوشتی همرنگ یا کمی تیره تر از پوست، برجستگی‌ها یا تغییرات پوستی شوید که می‌توانند در هر جایی از ناحیه تناسلی، مقعد یا گلو ظاهر شوند. به خاطر داشته باشید زائده‌هایی که داخل واژن و مقعد ایجاد می‌شوند، برای شما قابل تشخیص نیستند و بعد از بررسی توسط پزشک می‌توان به وجود آنها پی برد.

زگیل تناسلی معمولاً بدون درد است، اما ممکن است گاهی خارش داشته باشد و باعث التهاب یا خونریزی از مقعد یا مجرای ادرار (لوله ای که ادرار عبور می‌کند) شود.

زگیل چگونه منتقل می‌شود؟

ممکن است شما از طریق تماس پوست با پوست، از جمله رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی با فردی که این ویروس را دارد، به HPV تناسلی مبتلا شوید.

ویروس زگیل تناسلی می تواند حتی زمانی که هیچ زگیل قابل مشاهده ای وجود نداشته باشد منتقل شود. بسیاری از افراد مبتلا به این ویروس علائمی ندارند، اما همچنان می‌توانند آن را منتقل کنند.

اگر زگیل تناسلی دارید، شرکای جنسی فعلی شما باید آزمایش شوند، زیرا ممکن است زگیل داشته باشند و از آن بی اطلاع باشند. پس از ابتلا به عفونت، ممکن است چندین هفته تا چندین ماه طول بکشد تا علائم ظاهر شوند.

ویروس از کاندوم عبور نمی‌کند، اما از آنجایی که کاندوم تمام ناحیه تناسلی را نمی‌پوشاند، ممکن نواحی که با کاندوم پوشانده نشده است را آلوده کند. زگیل‌ها می‌توانند از ناحیه تناسلی به ناحیه اطراف مقعد بدون داشتن رابطه مقعدی پخش شوند.

به ندرت اتفاق می‌افتد که انتقال زگیل تناسلی از طریق حمام یا حوله مشترک، استخر یا صندلی توالت اتفاق بیفتد. همچنین غیر ممکن است که این ویروس با استفاده از فنجان، بشقاب یا کارد و چنگال مشترک انتقال یابد.

مطمئن ترین راه برای جلوگیری از عفونت اچ پی وی یا زگیل تناسلی، تزریق واکسن‌های HPV قبل از شروع فعالیت‌های جنسی است.

پیشگیری از زگیل تناسلی

زگیل تناسلی چقدر طول می کشد؟

در حدود ۸۰ درصد موارد، HPV به طور خود به خود در عرض ۱۸ تا ۲۴ ماه از بین می‌رود. همچنین درمان می‌تواند علائم قابل مشاهده را در عرض چند هفته یا چند ماه کاهش دهد. با این حال، برداشتن زگیل از روی پوست لزوماً خطر انتقال را کاهش نمی‌دهد.

همچنین حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد از افراد مبتلا به HPV این عفونت را تا آخر عمر خواهند داشت. در طول این مدت، آنها ممکن است علائم قابل مشاهده‌ای را تجربه نکنند.

 

+ نوشته شده در جمعه 9 دی 1401ساعت 15:09 توسط ghazalpanah |

کیست مویی پایین کمر و روش‌های جراحی و درمان

 

کیست مویی پایین کمر و روش‌های جراحی و درمان

مشاهده یک برآمدگی در ناحیه مقعد و بین خط باسن در ابتدا ممکن است جدی گرفته نشود. اما با پیشرفت این عارضه و تشکیل عفونت، علائم دردناک و آزاردهنده کیست مویی ظاهر می‌شوند. این عارضه ممکن است در نواحی مختلف بدن ایجاد شود اما کیست مویی پایین کمر و باسن، شایع ترین نوع آن است. از آنجایی که این بیماری با استفاده از روش‌های خانگی قابل درمان نیست، تنها روش های لیزر و جراحی برای درمان کیست مویی توصیه می شود. جراحی از روش های موثر درمان این بیماری است که در ادامه به تشریح بیشتر آن می پردازیم :

کیست مویی چیست؟

کیست پیلونیدال یک ساختار کیسه مانند غیر طبیعی در زیر پوست است. معمولاً در چین بین باسن و نزدیک استخوان دنبالچه اتفاق می‌افتد. اغلب حاوی مو و تکه‌های کوچک پوست‌های مرده است. این عارضه ممکن است عفونی شود و آبسه ایجاد کند که یک کیسه پر از مایع عفونی (چرک) با دیواره ضخیم اطراف آن است.

چرا کیست مویی ایجاد می‌شود؟

در حال حاضر، دلیل دقیق ایجاد کیست پیلونیدال نامشخص است اما به نظر می‌رسد که این کیست‌ها اغلب به دلیل رشد مو به داخل پوست ایجاد می‌شوند. یک مو در جهت مخالف و در زیر پوست رشد می‌کند و این ممکن است، برای مثال، به دلیل فشار یا اصطکاک رخ دهد، مانند زمانی که برای مدت طولانی نشسته اید یا دوچرخه سواری می‌کنید. موهای زیر پوستی باعث تحریک پوست و ایجاد کیست در اطراف مو می‌شوند.

کیست مویی پایین کمر و روش‌های جراحی و درمان

• اصطکاک و فشار

• مالیدن پوست به پوست

• اضافه وزن و چاقی

• لباس‌های تنگ

• دوچرخه‌سواری

• نشستن طولانی مدت یا عواملی از این قبیل موها را مجبور می‌کند تا داخل پوست فرو بروند.

 

عوامل خطر

عوامل خاصی ممکن است شما را بیشتر از دیگران مستعد ابتلا به کیست پیلونیدال کنند، مانند:

 

• جنسیت مرد

• سن بلوغ

• سبک زندگی غیر فعال

• شغلی که نیاز به نشستن طولانی مدت دارد

• پرمویی

• موهای ضخیم یا درشت

 

علائم کیست پیلونیدال

این عارضه در ابتدا بدون علائم است و به همین دلیل تشخیص آن دشوار است. علائم کیست مویی معمولا زمانی ظاهر می‌شوند که این عارضه دچار عفونت آبسه شود. در این مرحله معمولا نشانه‌های زیر ظاهر می‌شوند:

 

• درد یا حساسیت

• تورم

• قرمز شدن پوست

• تخلیه چرک یا خون (گاهی با بوی بد)

• ایجاد سوراخ‌هایی در نزدیکی تورم سینوس

 

معمولاً برای کیست‌هایی که علائمی ایجاد نمی کنند نیازی به درمان نیست، اما برای آنهایی که متورم، حساس و عفونی هستند، باید به دنبال کمک پزشکی باشید، زیرا در این موارد، درمان ضروری است و هر چقدر دیرتر برای درمان این عارضه اقدام کنید، عفونت پیشرفت کرده و فضای بیشتری را درگیر می‌کند.

 

تبلیغ

نحوه تشخیص کیست مویی

پزشک می‌تواند کیست پیلونیدال را با انجام معاینه فیزیکی و پرسیدن سوالات از فرد تشخیص دهد. این سوالات ممکن است شامل موارد زیر باشد:

• اولین بار چه زمانی علائم ظاهر شد؟

• آیا این مشکل قبلا اتفاق افتاده است؟

• آیا شما تب داشته اید؟

• پزشک همچنین سابقه پزشکی خانوادگی فرد را ارزیابی خواهد کرد.

روش های جراحی و درمان کیست مویی

عمل جراحی کیست مویی معمولا به دو روش جراحی باز یا بسته انجام می‌شود. عمل کیست مویی شامل استفاده از تیغ جراحی برای از بین بردن ناحیه عفونی است. در این روش که طی بیهوشی یا بیحسی موضعی و در بیمارستان انجام می‌شود، عفونت سینوس و بافت اطراف آن به طور کامل تخلیه می‌شود. جراحی کیست مویی به دو روش باز و بسته انجام می‌شود که در ادامه آن‌ها را توضیح خواهیم داد:

 

در اینجا می‌توانید مطلب کامل عمل جراحی کیست مویی یا سینوس پیلونیدال را مشاهده کنید.

 

درمان سرپایی کیست مویی با لیزر

استفاده از لیزر برای درمان کیست مویی یکی از روش‌های نوین و سریع برای از بین بردن این عارضه است. لیزر کیست مویی بدون بیهوشی و به صورت سرپایی (با استفاده از بی حسی موضعی) انجام می‌شود و بیمار بلافاصله بعد از عمل مرخص می‌شود.

 

روش لیزر یک درمان قطعی و بدون جراحی برای کیست مویی شناخته می‌شود و نیازی به گذراندن دوران نقاهت طولانی ندارد. همچنین درمان کیست مویی با لیزر هیچ یک از عوارض جراحی را نخواهد داشت.

 

عمل جراحی باز و بسته کیست مویی

درمان اولیه کیست پیلونیدال عفونی معمولاً روشی است که می‌تواند در مطب پزشک انجام شود. پس از بی حس کردن ناحیه با تزریق، پزشک یک برش کوچک برای تخلیه کیست ایجاد می‌کند. اگر کیست عود کند، که اغلب اتفاق می افتد، ممکن است به یک روش جراحی گسترده تری نیاز داشته باشید که کیست را به طور کامل حذف کند.

 

+ نوشته شده در جمعه 28 مرداد 1401ساعت 22:41 توسط ghazalpanah |

درمان شقاق مقعدی با روش‌های دارویی و پزشکی

 شقاق مقعدی یک بیماری شایع است که در آن یک پارگی دردناک در پوشش مقعد، سوراخ پشتی که در آن مدفوع دفع می‌شود، وجود دارد. اغلب به عنوان احساسی مانند عبور از شیشه شکسته توصیف می‌شود.

علائم معمولی شقاق مقعدی احساس پارگی یا سوزش و معمولاً مقدار کمی خونریزی قرمز روشن در طول و بعد از اجابت مزاج است. این وضعیت می‌تواند بسیار دردناک باشد.

تخمین زده می شود که از هر ۱۰ نفر یک نفر ممکن است در طول زندگی خود دچار شقاق مقعدی شود. اگرچه نمی توان رقم دقیقی را تعیین کرد، زیرا ممکن است برخی از افراد از صحبت کردن در مورد این بیماری با پزشک خود خجالت بکشند.

شکست و به نتیجه نرسیدن درمان دارویی نشانه ای برای درمان جراحی است. معمولا بیماران در تلاش‌های مداوم برای یافتن یک درمان پزشکی جایگزین برای شقاق مقعدی هستند که به اندازه روش‌های جراحی و شقاق برای این بیماری موثر باشد.

منبع مقاله

علل ایجاد شقاق مقعدی

شقاق مقعدی اغلب در اثر آسیب به مجرای پشتی (مقعد) ایجاد می‌شود. کشش و پارگی ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که فرد مدفوع سختی را دفع کند.

در بیشتر افراد، این آسیب پوستی بدون هیچ مشکلی به سرعت بهبود می‌یابد. با این حال، به نظر می‌رسد برخی از افراد فشار عضله اطراف مقعد (اسفنکتر مقعد) بالاتر از حد طبیعی دارند. عضله "سفت تر" از حد معمول است.

تصور می شود که این افزایش فشار ممکن است خون رسانی به مقعد را کاهش دهد و در نتیجه روند بهبود زخم را به تاخیر بیندازد. انقباض عضلات می‌تواند باعث ایجاد پارگی مقعد (شقاق) شود.

یبوست می‌تواند احتمال ایجاد شقاق مقعدی را افزایش دهد.یبوست یا زمانی اتفاق می افتد که مدفوع شما سفت شود و دفع آن سخت تر ویا دردناک تر باشد، یا اینکه دفعات دفع مدفوع شما به میزان قابل توجهی کمتر از حد معمول باشد.

برخی از داروها به ویژه مسکن های قوی می توانند شما را دچار یبوست کنند. شرایط پزشکی مانند کم کاری غده تیروئید نیز همینطور است.

گاهی در صورت داشتن اسهال شدید، شقاق مقعدی رخ می‌دهد. شقاق مقعدی در دوران بارداری و زایمان نیز شایع است.در حدود 1 زن از هر 10 زن هنگام زایمان طبیعی به فیشر مبتلا می‌شوند.

در تعداد کمی از موارد، شقاق به دلایل دیگر رخ می‌دهد. به عنوان مثال، بیماری‌های التهابی روده مثل بیماری کرون، کولیت اولسراتیو یا یک عفونت مقاربتی مانند عفونت تبخال مقعدی

شقاق مقعد چگونه تشخیص داده می شود؟

پزشک شما معمولاً پارگی مقعد (شقاق) را با علائم معمول شما و با معاینه پوست اطراف (مقعد) تشخیص می‌دهد. معمولاً هیچ آزمایش دیگری لازم نیست، اما پزشک ممکن است به عوامل دیگری مشکوک شود و آزمایش‌های دیگری را فقط برای بررسی روده و مجرای پشتی ترتیب دهد.

درمان شقاق مقعد

هدف اصلی درمان شقاق مقعدی کاهش درد است. درمان شقاق مقعدی معمولاً با پیروی از یک رژیم غذایی با فیبر بالا و همچنین مصرف مایعات کافی برای نرم شدن مدفوع و جلوگیری از آسیب بیشتر به ناحیه در حین بهبود زخم آغاز می‌شود. معمولاً داروهای ضد درد نیز تجویز می شود.

معمولاً شقاق مقعدی با درمان خانگی بهبود می یابد. اما در مورد شقاق مزمن مقعد، گاهی اوقات جراحی توصیه می‌شود.

داروی شقاق مقعد

میزان تاثیر گذاری دارو و پماد برای درمان شقاق به عوامل مختلفی بستگی دارد، به طور مثال نوع این بیماری، علت ایجاد عارضه و سن بیمار و … همگی در نتیجه درمان دارویی اثرگذار هستند. اگر بیمار خیلی سریع و زمانی که فیشر در حالت حاد است، برای درمان اقدام کند، شانس رفع شقاق با مصرف پماد بیشتر است، معمولاً با چند روز مصرف دارو می‌توان علائم بیماری رفع نمود. داروهایی که برای تسکین درد و بهبود شقاق مقعد استفاده می‌شوند معمولا به شرح زیر است:

۱- کرم یا پماد بی حس کننده

این باید قبل از رفتن به توالت اعمال شود. کرم ها و پمادهای بی حس کننده را می توان با نسخه یا بدون نسخه تهیه کرد. پمادهای بی حس کننده فقط باید برای دوره های کوتاه تا حدود پنج تا هفت روز استفاده شوند، در غیر این صورت ممکن است پوست اطراف مقعد تحریک شود.

۲- کرم یا پماد استروئیدی

اگر تورم شدید باشد، ممکن است استروئیدهای موضعی برای کاهش تورم توصیه شود. این ممکن است به تسکین درد و هر گونه خارش کمک کند. برای جلوگیری از عوارض جانبی مانند نازک شدن پوست یا بزرگ شدن رگ های خونی، استروئیدها را نباید بیش از یک هفته در یک زمان استفاده کرد.

۳- مسکن ها

ایبوپروفن و پاراستامول می توانند به کاهش درد کمک کنند. از مصرف مواد افیونی باید اجتناب شود، زیرا این امر می تواند باعث یبوست شود که ممکن است وضعیت را بدتر کند و به طور بالقوه اعتیادآور باشد.

۴- نرم شدن مدفوع

اگر مدفوع نرم نگه داشته شود، شقاق مقعدی راحت‌تر بهبود می‌یابد تا راحت‌تر دفع شود. رژیم غذایی حاوی مقدار زیادی مواد غذایی با فیبر بالا، مانند میوه، سبزیجات، غلات کامل، آجیل و دانه ها ممکن است کمک کننده باشد.

داروهایی که به‌عنوان نرم‌کننده مدفوع عمل می‌کنند نیز ممکن است با نسخه تهیه شوند یا از داروخانه‌ها بدون نسخه خریداری شوند.

۵- پماد نیتروگلیسیرین برای درمان شقاق

نیتروگلیسیرین (گیلسیرین تری نیترات) از معروف ترین و بهترین پمادها برای درمان شقاق است که پزشک معرفی می‌کند. با استعمال این پماد ماده ای به نام نیتریک اکسید یا NO در بدن آزاد می‌شود. نیتریک اکسید گردش خون در این موضع را افزایش می‌دهد، در نتیجه از فشار داخلی عضله کاسته شده، بنابراین درد و سوزش مقعد نیز رفع می‌شود. با تداوم در مصرف می‌توان بیماری را به طور کامل از بین برد.

درمان شقاق با لیزر

شاید فکر کنید درمان شقاق مقعدی (درمان فیشر) به طور قطعی نیاز به تیغ و عمل جراحی دارد، ولی امروزه تکنیک درمانی نوین و بسیار اثربخشی تحت عنوان لیزر درمانی به وجود آمده است که در کمتر از یک ساعت بیماری شما را برای همیشه درمان می‌کند. درمان سریع شقاق مقعدی با لیزر، با تاباندن اشعه و پرتوهای لیزر به موضع بیماری و نفوذ این پرتوها به عمق پوست انجام می‌شود.

جراحی شقاق مقعد

نوع جراحی توصیه شده برای درمان شقاق مقعدی معمولاً اسفنکتروتومی است که هدف آن شل کردن اسفنکتر مقعد است. یک جراح عضله را برش می دهد تا عضله مقعد را شل کند، بنابراین خون رسانی را بهبود می بخشد و به بهبودی کمک می کند. بی اختیاری از عوارض احتمالی این جراحی است، بنابراین این جراحی فقط به افرادی توصیه می شود که علائم آنها با وجود دارو حداقل یک تا سه ماه ادامه داشته باشد. زمان بهبودی جراحی شقاق مقعد از فردی به فرد دیگر متفاوت است.

در روش درمان شقاق با لیزر، کانال مقعدی شما کمی شل می‌شود و با کمک اشعه لیزر زخم و ترک ناشی از این بیماری ترمیم می‌گردد. روش لیزر فیشر یک عمل سرپایی به شمار می‌رود که با بی حسی موضعی انجام می‌شود اما نتایج آن قطعی است.

عمل شقاق با لیزر در مقایسه با جراحی فیشر مزایای بی شماری دارد و به همین دلیل تا این حد مورد استقبال بیماران قرار گرفته است.

yun.ir/92lyeb

 

+ نوشته شده در جمعه 28 مرداد 1401ساعت 22:35 توسط ghazalpanah |

راه های درمان سریع بواسیر خارجی و هموروئید ترومبوزه

 

بیماری بواسیر یا هموروئید در نتیجه ایجاد فشار بیش از اندازه در ناحیه مقعد ایجاد می‌شود و منجر به تورم و التهاب رگ‌های ناحیه مقعد می‌گردد. بسیاری از بیماران به دنبال راهی برای درمان سریع بواسیر خارجی و خصوصا ترومبوزه هستند تا از علائم آزاردهنده آن خلاص شوند. این نوع هموروئید عروق بیرونی و اطراف مقعد را درگیر می کند و چون در این ناحیه اعصاب زیادی وجود دارد، بیمار علائم شدیدتری را تجربه می کند.

برای شناخت علائم دقیق و راه درمان بواسیر خارجی در خانه یا با داروهای گیاهی و همچنین سایر روش های درمان بدون جراحی، با مقاله ای دیگر از کلینیک پایتخت همراه ما باشید:

بواسیر یا هموروئید خارجی

اگر عروق درگیر این بیماری در خارج و اطراف مقعد باشند، شما به بواسیر خارجی مبتلا شده اید. علت ایجاد هموروئید خارجی را می‌توان حرکات روده‌ای سخت، یبوست، زور زدن زیاد هنگام دفع مدفوع، بلند کردن اجسام سنگین، چاقی، مصرف کم فیبر و… دانست که منجر به ایجاد توده ای در زیر پوست اطراف مقعد می‌شود.

علائم و نشانه‌ها

این عارضه می‌تواند علائم آزاردهنده‌تری نسبت به هموروئید داخلی ایجاد کند مثل:

  • لمس توده در اطراف مقعد
  • خارش و سوزش شدید
  • خونریزی پس از هر بار دفع مدفوع (خون روشن در مدفوع)
  • احساس ناراحتی هنگام نشستن
  • احساس درد زیاد

علت ایجاد درد و ناراحتی شدیدتر در هموروئید خارجی را می‌توان حساسیت زیاد پوست اطراف مقعد دانست. البته علائم این بیماری می‌توانند متغیر باشند و گاهی تشدید شوند. گاهی هم این نشانه‌ها می‌توانند علتی به جز بواسیر داشته باشند.

بنابراین توصیه می‌شود که در صورت مشاهده چنین مواردی با مراجعه به دکتر متخصص هموروئید، هرچه سریع تر اقدامات درمانی را آغاز کنید. پزشک متخصص با معاینه بالینی و مشاهده برآمدگی ناشی از این عارضه، بیماری شما را تشخیص می‌دهد.

روش های درمان سریع و قطعی بواسیر خارجی

برای درمان سریع و خلاص شدن از این بیماری باید طبق تشخیص پزشک یکی از روش‌های درمانی انجام شود. بعد از بررسی میزان پیشرفت بیماری و نوع و درجه آن توسط دکتر هموروئید معمولا یکی از روش‌های زیر برای از بین بردن بواسیر پیشنهاد می‌شود:

لیزر

یکی از روش‌های قطعی برای درمان سریع بواسیر خارجی بدون جراحی و بصورت سرپایی، استفاده از لیزر است. درمان هموروئید با لیزر که در زمانی کوتاه و در کلینیک انجام می شود، بسیار رضایت بخش بوده و عوارض عمل سنتی را به دنبال ندارد. این روش به عنوان عمل سرپایی هموروئید شناخته می شود که کمتر از یک ساعت زمان می برد و نتایج آن قطعی است.

در روش درمان هموروئید با لیزر بیمار درد و خونریزی را احساس نخواهد کرد و نیازی به بیهوشی و بستری شدن در کلینیک نیست.

 

اسکلروتراپی

اسکلروتراپی هم یکی از روش‌های قدیمی برای درمان سریع بواسیر خارجی است که باعث کاهش سریع التهاب این بیماری می‌شود. اسکلروتراپی تزریق نوعی ماده مخصوص در رگ‌های خونی بواسیر است که منجر به کوچک شدن و بهبود تورم آنها می شود. این روش بصورت سرپایی انجام می شود و انجام آن درد و ناراحتی به دنبال ندارد.

البته این روش فقط برای هموروئیدهایی که هنوز پیشرفت نکرده اند کاربرد دارد و درصد عود مجدد در آن وجود دارد.

درمان سریع بواسیر خارجی بدون جراحی

روش‌هایی که در مراحل اولیه و قبل از شدید شدن علائم بیماری توسط دکتر شما پیشنهاد می‌شود معمولا شامل درمان خانگی، دارویی و سنتی می‌باشد که نمی‌توان آن‌ها را به عنوان درمان قطعی بواسیر خارجی در نظر گرفت که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.

اما یکی از مهم‌ترین نکات، مراجعه به یک دکتر با تجربه برای درمان این عارضه به بهترین روش است.

برای این منظور می‌توانید به کلینیک پایتخت مراجعه کنید که یکی از قدیمی‌ترین مراکز لیزر درمانی بیماری‌های نشیمنگاه و دارای کادر پزشکی کاملا حرفه ای است.

درمان خانگی بواسیر خارجی

  • مصرف کافی فیبر در رژیم غذایی یکی از راه‌های درمان بواسیر خارجی در خانه است که به رفع یبوست و بهبود این عارضه کمک می‌کند.
  • حمام سیتز هم یکی دیگر از روش‌هایی است که می‌تواند تاثیر خوبی در بهبود این عارضه داشته باشد. برای این منظور باید روزانه دو یا سه مرتبه و هر بار به مدت ده دقیقه در لگن آب گرم بنشینید. اضافه کردن موادی مثل سرکه سیب، نمک، جوش شیرین و … علاوه بر پاکسازی ناحیه مقعد، با افزایش گردش خون روند بهبود بیماری را تسریع می بخشد.
  • استفاده از قرص و داروهای مسکن و یا شیاف و پماد آنتی هموروئید هم توصیه می‌شود.
  • قرار دادن کمپرس سرد در ناحیه بیماری می‌تواند با بهبود التهاب و تورم، به درمان سریع این عارضه کمک کند.

درمان گیاهی

استفاده از داروهای گیاهی از نظر بیماران یکی از روش‌های درمان سریع بواسیر خارجی بدون جراحی است که چندان توصیه نمی‌شود، اما گاهی می‌تواند در کاهش موقت علائم این عارضه تاثیر گذار باشد. درمان هموروئید با استفاده از گیاهانی مثل روغن زیتون، روغن نارگیل، آلوئه ورا، بابونه، سرکه سیب و … به عنوان درمان سنتی هموروئید نیز به شمار می‌رود. در حقیقت در طب سنتی از داروهای گیاهی برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود.

در حال حاضر راهکارهای بسیاری برای درمان هموروئید خارجی پیشنهاد می‌‌شود که هر کدام از آنها تا حدودی در درمان این عارضه موثر است. اما در مواردی که فرد مبتلا علائم شدیدی احساس می‌کند و دچار خونریزی و درد شده است، برای درمان سریع بواسیر خارجی فقط باید به سراغ روش‌های پزشکی موثر رفت که در بالا به آنها اشاره شد.

 

https://wakelet.com/wake/p2By2WM_3p8y9b2POCFaL

+ نوشته شده در شنبه 15 مرداد 1401ساعت 20:13 توسط ghazalpanah |

محاسبه هزینه عمل جراحی و لیزر کیست مویی؛ شرایط بیمه سال 1401

 

با توجه به شرایط سخت جراحی کیست مویی با روش های سنتی، بسیاری از بیماران روش عمل سرپایی کیست مویی با لیزر را برای درمان انتخاب می کنند. مهم ترین نگرانی این افراد، هزینه عمل لیزر کیست مویی است که در تصمیم گیری آنها تاثیر زیادی دارد. در ادامه به بررسی هزینه درمان کیست مویی با لیزر و جراحی، تفاوت آنها و شرایط بیمه در این مورد می پردازیم:

هزینه عمل کیست مویی با لیزر چقدر است؟ شاید فکر کنید این بیماری در مراحل ابتدایی نیاز به درمان خاصی ندارد، اما وقتی عفونت سینوس پیشرفت کند، به بافت های اطراف سرایت می‌کند و در مواقعی حتی می تواند وارد خون شود. تنها راه درمان این عارضه تخلیه چرک و ضایعات زیر پوست مقعد است که با جراحی و لیزر امکانپذیر است. در مواقع بسیاری وحشت از تیغ جراحی و هزینه لیزر کیست مویی باعث می شود افراد از مراجعه برای درمان پرهیز کنند.

روش نوین لیزر کیست مویی که تقریبا جایگزین جراحی شده، هیچ یک از عوارض جراحی را ندارد و به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می شود.

بنابراین این روش هیچ یک از مراقبت های سخت و عوارض بعد از جراحی سینوس پیلونیدال را ندارد و بیمار درد و خونریزی را احساس نمی کند، پس جای نگرانی نیست.

برای تعیین هزینه جراحی و لیزر، باید حتما به پزشک مراجعه کنید تا معاینه صورت گیرد و اعلام هزینه تا قبل از بررسی وضعیت بیماری امکانپذیر نیست.

چه عواملی در تعیین هزینه تاثیرگذارند؟ اما در ادامه مهم ترین مواردی که در تعیین هزینه عمل لیزر کیست مویی تاثیرگذارند را بررسی خواهیم کرد:

دستمزد پزشکی که به عنوان دکتر کیست مویی به او مراجعه می کنید میزان پیشرفت عفونت بیماری شرایط بیمار کلینیک یا بیمارستانی که به آن مراجعه می کنید تفاوت هزینه لیزر و جراحی در بیمارستان بر خلاف تصور عموم، روش جراحی و لیزر کیست مویی از لحاظ هزینه تفاوت چندانی با هم ندارند. برای عمل جراحی کیست مویی فرد باید از یک روز قبل از عمل تا یک روز بعد از عمل در بیمارستان بستری شود و علت این امر نیاز بیمار به مراقبت های قبل و بعد از جراحی کیست مویی است.

بعد از اینکه بیمار مرخص شد، حدودا دو هفته نیاز به استراحت و مراقبت های بعد از عمل دارد و قادر به انجام فعالیت های روزانه نیست.

مجموع هزینه جراحی کیست مویی که شامل هزینه بستری در بیمارستان، مراقبت ها و نقاهت طولانی بعد عمل و از همه مهم تر احتمال عفونت یا بازگشت بیماری است از هزینه لیزر کیست مویی بیشتر می‌شود.

 

هزینه لیزر کیست مویی

+ نوشته شده در شنبه 15 مرداد 1401ساعت 19:23 توسط ghazalpanah |

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد